Om oss

Holmlias eneste lydisolerte og tilrettelagte musikkrom! Til øving, undervisning, arbeid og musikklek. Fullt utstyrt med backline og PA.

MusikkromHolmlia er i hovedsak boltreplass for barn og unge som ønsker å lære instrumenter og drive med musikk. Samtidig er det også en arena for bydelens mange musikere som trenger et sted å øve, jobbe og utfolde seg. Musikkrommene eies og driftes av Holmlia kirke.

Fra hybel til musikkrom

Da Holmlia kirke ble bygget i 1993, ble det også bygget en hybelleilighet i kjelleren. Her har det i hovedsak bodd medarbeidere i kirkens barne- og ungdomsarbeid. I 2019 sto leiligheten tom, og tiden var moden for en kraftig oppussing før nye beboere kunne flytte inn. Samtidig så Holmlia kirke nye praktiske behov for sitt mangfoldige arbeid. Det store aktivitetsnivået, med blant annet omfattende musikkundervisning og kulturvirksomhet, ga behov for å tenke nytt om bruken av leilighetslokalene.

Ideen om musikkrom ble født, og etter at villige støttespillere (se under) bevilget penger til ombygging og musikkutstyr, ble leiligheten revet høsten 2020. Deretter ble en omfattende oppbygging av to lydisolerte musikkrom satt i gang. Utstyr og møbler ble kjøpt inn, og så fort retningslinjene i Oslo åpner for innendørs aktivitet blir rommene innviet og tatt i bruk av bydelens barn og unge, musikere og musikkgrupper.

To rom - to navn

Vi har ett stort, og ett lite rom. De er begge oppkalt etter to viktige personligheter innen kirkemusikk og musikkundervisning. Stort rom heter Johann, etter Johann Sebastian Bach, og Lite rom heter Ludvig, etter Ludvig Mathias Lindeman. På denne måten strekker vi linjer fra dagens musikkvirksomhet i Holmlia kirke tilbake til to gamle legender og premissleverandører innen komposisjon, arrangering, kirkemusikk og ikke minst musikkundervisning for unge talenter.

Les litt mer om Johann og Ludvig her

Presseklipp

Fra hybel til musikkrom - bilder

Støttespillere

Vi er svært takknemlige for solid støtte til ombygging og innkjøp av utstyr fra Oslo Sør-satsingen (Oslo kommune), Sparebankstiftelsen og Kulturrom.